Σχολικό εγχειρίδιο v.2

20 01 2012

Η Wolfram αυτές τις ημέρες εγκαινίασε την εκπαιδευτική της πύλη, την Wolfram Education Portal, που βρίσκεται ακόμα σε φάση beta. Στόχος της είναι να συγκεντρώσει όλο το εκπαιδευτικό υλικό που κυκλοφορούσε μέχρι πρότεινος σε διάφορα σημεία του πολυδαίδαλου δικτύου της εταιρείας, ενώ παράλληλα να προωθήσει το δυναμικό της εγχειρίδιο. Ένα δείγμα του δυναμικού εγχειριδίου της Wolfram μπορείτε να βρείτε εδώ, προηγουμένως όμως θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το Wolfram CDF Player.

Στην αρχική σελίδα του Wolfram Education Portal διαβάζει κανείς:

Καλωσήρθατε στην εκπαιδευτική πύλη της Wolfram

Το όνομα της Wolfram είναι έμπιστο στο χώρο της εκπαίδευσης εδώ και καιρό – ως κατασκευαστές της Mathematica, της Wolfram|Alpha και του Wolfram Demonstrations Project, έχουμε δημιουργήσει μερικά από τα πιο δυναμικά διαθέσιμα διδακτικά και μαθησιακά εργαλεία. Με χαρά σας προσφέρουμε τις καλύτερες τεχνολογίες μας εδώ στην εκπαιδευτική πύλη της Wolfram, οργανωμένες ανά μάθημα. Στην πύλη θα βρείτε ένα δυναμικό εγχειρίδιο, σχέδια μαθημάτος, μικροεφαρμογές, διαδραστικές παρουσιάσεις, και άλλα κατασκευασμένα από τους ειδικούς της εκπαίδευσης της Wolfram. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα είδη του υλικού που προσφέρουμε παρακάτω, αλλά για να έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμό.

Η πύλη βρίσκεται σε φάση beta, οπότε ελεύθερα εξερευνήστε το υλικό που έχουμε συλλέξει και ανατροφοδοτήστε, ώστε να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε το έργο.

Η κίνηση της Wolfram, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Apple ότι «επανανακαλύπτει» το εγχειρίδιο με το  νέο iBooks 2 και το iBooks Author, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το σχολικό εγχειρίδιο. Δείτε το παρακάτω βίντεο της επίσημης παρουσίασης του iBooks 2.

Βρισκόμαστε άραγε προ των πυλών μιας ευρείας αντικατάστασης του τυπωμένου εγχειριδίου από το ψηφιακό αντίστοιχό του;

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

2 Σχόλια

20 01 2012
Σχολικό εγχειρίδιο v.2 | Διδασκαλία με τη βοήθ&e

[…] jQuery("#errors*").hide(); window.location= data.themeInternalUrl; } }); } mathedutech.wordpress.com – Today, 11:41 […]

21 01 2012
Σχολικό εγχειρίδιο v.2 | IMA-EDU.GR | Scoop.it

[…] jQuery("#errors*").hide(); window.location= data.themeInternalUrl; } }); } mathedutech.wordpress.com – Today, 3:03 […]

Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: