Η γραφική παράσταση της συνάρτησης ημx

16 11 2009


Οι δυνατότητες λογισμικού δυναμικής γεωμετρίας αξιοποιούνται στο έπακρο εκεί που απαιτείται κίνηση. Χρησιμοποιώντας τη GeoGebra μπορεί κανείς να περιγράψει διαδικασίες με τρόπο που θα ήταν αδύνατο να περιγραφούν με τη χρήση παραδοσιακών μέσων. Έτσι λοιπόν, με την ενεργοποίηση του ίχνους του σημείου Κ ο μαθητής υποβοηθάται να κατανοήσει ότι η γραφική παράσταση μιας συνάρτησης είναι ουσιαστικά ένα σύνολο σημείων της μορφής (x, f(x)). Παρατηρείστε επίσης ότι η τεταγμένη του σημείου Κ δεν ορίστηκε να είναι ίση με \sin \alpha, αλλά με την τεταγμένη του σημείου Μ της τελικής πλευράς της γωνίας, για να τονιστεί έτσι ο ρόλος του τριγωνομετρικού κύκλου στον εντοπισμό των τριγωνομετρικών αριθμών γωνιών.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

3 Σχόλια

21 11 2009
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Κε Ράπτη,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που καταβάλετε μέσω του διαδικτύου και επιπλέον θα ήθελα να σας πω πως δεν βρήκα στο blog σας τη δυνατότητα παρακολούθησης. Επειδή με ενδιαφέρει να παρακολουθώ τις αναρτήσεις σας, ειδικά τις σχετικές με τις προτάσεις αξιοποίησης των ΤΠΕ στο μάθημά μας, παρακαλώ να με ενημερώσετε εαν υπάρχει τρόπος άμεσης παρακολούθησης.
Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση
Κατερίνα

21 11 2009
ntinosraptis

Κατερίνα,
σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και θα σε παρακαλούσα να μη μου μιλάς στον πληθυντικό (όπως εγώ εξάλλου πήρα το θάρρος και έκανα). Άμεσα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς το blog με τη βοήθεια του συνδέσμου RSS που βρίσκεται τέρμα κάτω στη δεξιά στήλη. Αφού υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τις προτάσεις μου σχετικά με την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη μαθηματική εκπαίδευση, τότε αξίζει τον κόπο η προσπάθεια! Σ’ ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια, δίνουν νόημα σε λέξεις όπως «κοινότητα» και «επικονωνία» άρα και σε άλλες που ακολουθούν όπως «δημιουργία».

20 10 2011
Για τη νοητική διασύνδεση των πολλαπλών αναπαραστάσεων μιας συνάρτησης « Μαθηματική Εκπαίδευση & Τεχνολογία

[…] καμπύλης (ένα θέμα με το οποίο έχω ασχοληθεί και εδώ), η γεωμετρική επίλυση μιας εξίσωσης ή μιας ανίσωσης, η […]

Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: